In aanwezigheid van diverse relaties en wethouders van Leiderdorp en Zoeterwoude, heeft Afvalverwerkingsbedrijf Vliko op 27 november 2015 de ceremoniële eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het recyclingcomplex. In de zomer van 2016 zal Vliko verhuizen naar Zoeterwoude waar momenteel wordt gewerkt aan het supermoderne recyclingcomplex. Hier zullen alle op- en overslagwerkzaamheden van zowel Vliko als Kluivers gaan plaatsvinden.

Louis Sciarli, algemeen directeur van Vliko, verrichtte samen met twee wethouders het officiële gedeelte door de eerste paal de grond in te slaan. Vervolgens werd met alle aanwezige relaties het glas geheven en geproost op een mooie en duurzame toekomst in Zoeterwoude. "Met de nieuwbouw in Zoeterwoude is Vliko klaar voor de toekomst," stelde Louis Sciarli.

Amir Jatic, verantwoordelijk Project Manager bij Bosing, verzorgde met behulp van de eerder gemaakte promotiefilm en 3D-renderingen namens Vliko een korte presentatie.
Naast het ontwerp, de aanvraag van de omgevingsvergunning en de aanbesteding is Bosing ook verantwoordelijk voor de directievoering.