www.bosing-bv.com

Verhoging dak magazijn


sector:

   Kunststof industrie

opdrachtgever:

   Synres-Almoco BV

taak

   Ontwerp en advies
   Omgevingsvergunning
   Turn-Key

Omvang

   BVO ca. 18 m2


Deel project


 

Verhoging dak magazijn Synres-Almoco.Synres-Almoco heeft in het huidige magazijn een nieuwe zeeflijn geïnstalleerd. Om deze te kunnen plaatsen moest een deel van het bestaande dak worden verhoogd. Naast het ontwerp en de aanvraag van de omgevingsvergunning hebben wij ook het project in samenwerking met onze projectpartners mogen uitvoeren. Nieuwbouw magazijn


sector:

   Kunststof industrie

opdrachtgever:

   Synres-Almoco BV

taak:

   Ontwerp en advies
   Omgevingsvergunning
   Aanbesteding
   Bouwbegeleiding 

omvang:

   terrein ca. 5.150 m2
   
BVO    ca. 1.870 m2


Deel project


 

Nieuwbouw magazijn Synres-Almoco

Synres-Almoco, producent en vermarkter van thermoharders voor gietproducten, huurt verschillende (externe) opslagruimtes. Dit is kostbaar en inefficiënt. Daarom is besloten een nieuw magazijn met een oppervlakte van ca. 1.870 m2 te bouwen. Hierin worden een koelcel alsmede een viertal warmtecellen geplaatst om producten op de gewenste temperatuur te kunnen opslaan.

Bosing heeft een compleet ontwerp (inclusief berekeningen, tekeningen, etc.) gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld. Daarnaast waren wij ook verantwoordelijk voor de aanbesteding alsmede de bouwbegeleiding (inclusief de oplevering). 
Ontwikkeling nieuwe locatie


sector:

   Recycling industrie

opdrachtgever:

   Vliko bv

taak:

   Ontwerp en advies
   Omgevingsvergunning
   Aanbesteding
   Bouwbegeleiding
   Directievoering

omvang:

   terrein ca. 25.000 m2
   BVO    ca.   8.420 m2 


Deel project


 

Nieuwe locatie voor Vliko in Zoeterwoude

Momenteel is Vliko, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling, gevestigd in Leiderdorp. Vanuit daar voert dit Zuid-Hollandse toonaangevende milieubedrijf haar activiteiten uit in de regio Leiden. Na een zoektocht van een aantal jaar heeft Vliko een nieuwe locatie op het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude gevonden.
In de zomer 2016 verhuist Vliko naar het voormalige 3M terrein. Vliko zal circa 2,5 hectare in gebruik nemen voor de uitvoering van zijn werkzaamheden.

Drie jaar daarvoor, in de zomer van 2013, heeft Vliko Bosing gevraagd te onderzoeken hoe het terrein optimaal in te richten en een aantal varianten (schetsmatig) uit te werken. Tevens hebben wij de begrotingen voor deze varianten gemaakt. Nadat de keuze is bepaald en goedgekeurd door Shanks, werkten wij de complete bouwwerken inclusief het terrein met riolering uit. Ook hebben wij het traject van de aanvraag van de omgevingsvergunning voor onze rekening genomen. Deze werd in de zomer van 2015 verstrekt. Nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden, is eind oktober 2015 gestart met heiwerkzaamheden. Volgens planning moet de complete bouw (inclusief de  terreinwerkzaamheden) in de zomer 2016 zijn afgerond. Vervolgens kan Vliko zijn intrek nemen op de gloednieuwe locatie. 

 


Uitbreiding TOTAL raffinaderij


sector:

   Energie industrie 

opdrachtgever:

   Joulz BV

taak:

   Basic engineering 
   Detail engineering 

omvang:

   uiteenlopende constructies


Deel project


 

Engineering van uiteenlopende constructies voor el. componenten, trafo's, schakelkasten, etc.

Joulz BV heeft samen met Imtech België BV ten behoeve van de uitbreiding van de TOTAL raffinaderij opdracht gekregen voor het bouwen en in bedrijf stellen van twee schakelstations, 150/36 kV en 36/11 kV. Deze stations worden door Joulz en Imtech compleet opgeleverd: nieuwe gebouwen, hoog-, midden en laagspanningsinstallaties, alle componenten voor stationsautomatisering, ICT-netwerken en beveiligingen en de alle ondersteunende installaties. 

Aangezien er voor allerlei el. componenten, trafo's, schakelkasten, etc. noodzakelijke ondersteuningen ontworpen en uitgewerkt moesten worden, werd Bosing gevraagd om hierin mee te denken. Wij gingen de uitdaging aan en ontwierpen in recordtempo verschillende constructies. Alle zaken werden, na noodzakelijke reviews en enkele toevoegingen/ wijzigingen verder uitgewerkt voor productie. Goede weekplaatstekeningen alsmede materiaallijsten zorgden ervoor dat het geheel in een snel tempo werd geproduceerd en gemonteerd.

Voor een 3D visualisatie van het project klik hier.RVS trappen met LED (P55)


sector:

   Jachtbouw

opdrachtgever:

   Beekmans RVS BV

taak:

   Ontwerp en advies
   Projectmanagement

omvang:

   7 verschillende trappen


Deel project


 

Engineering RVS trappen met LED-verlichting (P55).

Voor het grootste privé-jacht ooit gebouwd in Engeland, een prachtig jacht met een lengte van 96 meter, hebben wij zeven verschillende trappen vorm gegeven en daarvoor de complete engineering verzorgd. Grootste uitdaging daarbij was dat er (bijna) geen compromissen mogelijk waren met betrekking tot design. Een eigenaarsvertegenwoordiger moest hierop toezien. Met de grootst mogelijke precisie zijn de onderdelen in een fabriek in Nederland pre-fab gemaakt en vervolgens als een grote puzzel op het jacht in elkaar gezet.

Naast het compleet uitwerken van de zeven verschillende trappen hebben wij voor dit project ook het complete projectmanagement verzorgd. Daarbij moesten wij rekening houden met drie verschillende partijen (designer, werf en eigenaarsvertegenwoordiging), dit maakte het project gecompliceerd. Desondanks zijn de trappen, mede door onze expertise die wij de afgelopen jaren hebben verkregen, in een recordtempo op het jacht geassembleerd. Hierbij hebben wij de talloze subcontractors die dagelijks bezig waren op het jacht nauwelijks gehinderd.


Composteringshal Van Vliet Contrans 


sector:

   Recycling industrie

opdrachtgever:

   Van Vliet Contrans BV

taak:

   Ontwerp en advies
   Bouwvergunning
   Aanbesteding
   Bouwbegeleiding

omvang:

   BVO    ca.   16.650 m2 


Deel project


 

Grootste composteringshal in Nederland gerealiseerd 

Voor Van Vliet Contrans, een toonaangevend milieubedrijf in Zuid-Holland gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling, hebben wij ten behoeve van de realisatie van de grootste tunnelcompostering in Nederland het complete ontwerp alsmede het bouwvergunningstraject verzorgd.

Om deze composteringshal te realiseren, hebben wij nauw samengewerkt met de opdrachtgever, de installateur, de bouwkundige aannemer, de leverancier van het dak, etc. Wij waren ook verantwoordelijk voor de directievoering en het bouwtoezicht van dit immense project.
De hal bestaat uit 16 composteringstunnels en een ontvangsthal. Totale oppervlakte van de hal is circa 16.650 m2. De hal krijgt een overkapping van stalen spanten waarover een kunststof folie is gespannen.


Mix bedrijfsunits Oosterhage


sector:

   Utiliteitsbouw

opdrachtgever:

   Pagus Vastgoed BV

taak:

   Ontwerp en advies

omvang:

   BVO ca. 7.860 m2


Deel project


 

Opslag- en bedrijfsunits Oosterhage in Zoetermeer.

Het project bestaat uit multifunctionele units bestemd voor bedrijven en particulieren. De buitenbekleding bestaat uit een horizontaal gegolfde metaalplaat. De bedrijfsunits worden bekleed met metalen sandwichplaten. Voor- en achtergevel worden uitgevoerd in een donkere, bijna zwarte, gevelsteen. 
Schuifdeuren, Beekmans RVS


sector:

   Jachtbouw 

opdrachtgever:

   Beekmans RVS BV

taak:

   Basic engineering 
   Detail engineering 

omvang:

   Schuifdeuren SB en BB 


Deel project


 

Engineering schuifdeuren Stuurboord- en Bakboordzijden

Voor een nieuwbouwjacht hebben wij de complete constructie van schuifdeuren, bestaande uit glas en RVS, uitgewerkt aan de hand van digitaal ingemeten scheepsvorm- en designerstekeningen.

Door een snelle 3D-modellering en uitwerking konden vroegtijdig oneffenheden en afwijkingen worden geconstateerd. Wij hebben dit in een vroeg stadium met de opdrachtgever gecommuniceerd en konden hiermee eventuele problemen voorkomen. Het geheel is door Beekmans RVS in een recordtempo geproduceerd, getest, afgewerkt en afgemonteerd.


Nieuwbouw Speksnijder Modehuizen


sector:

   Retail industrie

opdrachtgever:

   De Ammerse Smid BV

taak:

   Basic engineering
   Detail engineering    

omvang:

   BVO    ca.   4.200 m2 


Deel project


 

Strakke belijning interieur Speksnijder Mode

Begin februari 2008 is de nieuwbouw van Speksnijder Mode in Bergambacht opgeleverd. Onder het nieuwe pand is een ondergrondse parkeerkelder gerealiseerd voor 37 personenauto's, waarin klanten gemakkelijk kunnen parkeren. Op de kelder is een winkel voor dames-, heren en bruidsmode gerealiseerd, alsmede twee appartementen. De winkel bestaat uit drie lagen. 

Bosing was verantwoordelijk voor de uitwerking van alle staal- en RVS-constructies. Wij hebben de constructies rechtstreeks vanaf architectentekeningen vertaald naar een simpel, effectief en mooi geheel.  


Uitbreiding ESSO raffinaderij


sector:

   Petro-chemische industrie 

opdrachtgever:

   RijnDijk Steel Contracting BV

taak:

   Basic engineering 
   Detail engineering 

omvang:

   ca. 350 ton staalconstructies


Deel project


 

Engineering platform incl. secundatievoorzieningen zoals pipesupports, trappen, railingen en kooiladders

Bosing heeft voor de capaciteitsuitbreiding van de ESSO raffinaderij de grootste en meest complexe dragende staalconstructies gerealiseerd. Uitgangspunt was om, naast degelijke dragende staalconstructies, ook de veiligheidsitems alsmede de pipesupports in een 3D-model te realiseren. In onze documenten zijn alle klantspecifieke eisen en standaards verwerkt. Dit project is in korte tijd uitgevoerd.