www.bosing-bv.com

In papa's voetsporen

4 maart is de nationale dag van de engineer en staat ook bij Bosing in het teken daarvan. In het bijzonder wil Bosing je kennis laten maken met Almedina Jatic, engineer in opleiding en de dochter van Bosing’s oprichter Amir Jatic. Almedina is 21 jaar en onderweg om in de voetsporen van haar vader te treden. Lees hier de Q&A met Almedina 

 

Wat voor opleiding doe je precies? Wat houdt de opleiding in?

“Ik studeer werktuigbouwkunde(deeltijd) en ik zit in mijn eerste jaar. Het is een technische studie waarbij ik vooral focus op het ontwerpen van dynamische voorwerpen en statische constructies. Dat betekent dat ik me dus vooral focus op engineering van staalconstructies”. 

 

Daarnaast werk je bij je vader in het bedrijf, hoe ervaar je dit?

“Het is fijn om je studie te combineren met werk en daardoor te groeien. Veel van wat ik leer op school kan ik direct in de praktijk toepassen. Ook vind ik het fijn dat het werk kritisch bekeken en beoordeeld wordt door professionals, daardoor krijg ik steeds meer technisch inzicht en groeit mijn kennis enorm”.

 

Waarom heb je voor engineering gekozen?

“Ik vond techniek altijd al ontzettend interessant. Hiervoor heb ik een administratieve opleiding gevolgd en afgerond. Ik kreeg altijd te horen dat techniek niet voor vrouwen is en liet me daardoor toch een beetje beïnvloeden. Nu weet ik beter en door deze opleiding heb ik gemerkt dat techniek toch wel bij mij past. Op de middelbare school kreeg ik in het eerste jaar van de mavo al wiskunde huiswerk voor vwo leerlingen omdat mavo wiskunde te makkelijk voor mij was. Ik heb examen gedaan in wiskunde voor havo leerlingen en ik heb een apart diploma hiervoor behaald. Als je merkt dat je ergens goed in bent creëert dat gelijk ook meer interesse waardoor ik me ook meer ben gaan verdiepen in exacte vakken. Daarnaast heeft mijn vader me altijd gemotiveerd om in zijn voetsporen te treden. Hij is ontzettend trots op mij en vind het het fantastisch dat we dezelfde passie voor voor engineering delen”.

 

Wanneer heb je gemerkt dat je in de voetsporen van jouw vader wilde treden?

“Dat begon al op jonge leeftijd maar het echte besef dat ik in mijn vaders voetsporen wilde treden kwam pas een paar jaar geleden. Dit kwam onder andere door zijn steun en motivatie en ook door mijn ervaringen op school. Ik merkte daardoor dat ik me echt wilde focussen op het behalen van een engineerings diploma in combinatie met het werken bij Bosing”.

 

Waar komt de drive om engineer te worden vandaan?

“Ten eerste vind ik het interessant dat er niet veel vrouwen in dit vakgebied zijn. Ik wil dan ook graag het het tegendeel bewijzen. Zeg maar, wat mannen kunnen, kunnen vrouwen ook en misschien zelfs nog wel beter. Engineering is echt een bijzonder vak wat gaat over nauwkeurigheid en veiligheid. Als zaken niet goed zijn afgewerkt kan dat ten koste gaan van de veiligheid van constructies, gebouwen, etc. Nauwkeurig en precies te werk is echt hetgeen waar ik voor sta en goed in ben en daardoor een bijdrage kan leveren aan de veiligheid van mensen. Dat is de reden waarom ik voor engineering heb gekozen en wat het zo bijzonder en belangrijk maakt”. 

Deel nieuwsbericht