www.bosing-bv.com

BIM-coördinatie en controle

Het Bouwwerk-informatiemodel (BIM) is een digitaal model van een bestaand en/of gepland bouwwerk. Het is opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Een BIM toont in- en overzicht van de te bouwen constructie. Hierdoor worden extra kosten door verkeerde beslissingen of bouwfouten verkleind of zelfs voorkomen.

De technical engineers van Bosing weten als geen ander wat een goede voorbereiding van een (nieuw) te bouwen gebouw/constructie inhoudt. Daarom werken wij met bestaande 3D-programma's. Deze programma's hebben wij verder ontwikkeld en verbeterd. Zo hebben we templates ontwikkeld waarin we, bijvoorbeeld bij een gebouw, redelijk nauwkeurige hoeveelheden van verschillende materialen kunnen onttrekken. Natuurlijk, elk gebouw is anders, maar wij kunnen  met deze templates vrij snel de (globale) overzichtstekeningen, de renderingen en overige informatie ontleden. Hierdoor weet de opdrachtgever al in het beginstadium waar hij aan toe is. Niet alleen wat betreft het uiterlijk van het gebouw, maar ook op het gebied van financiën, toe- en uitritten, terreininrichting, etc. 

Deze 3D-modellen blijven tot aan de oplevering van het desbetreffende project in gebruik. Waar nodig werken wij ze bij. Onze voorkeur gaat er zelfs naar uit om ook de bouwbegeleiding aan de hand van 3D-modellen van leveranciers uit te voeren. Hierdoor kunnen wij eventuele (afstemmings)fouten sneller opsporen en oplossen en daar zijn alle partijen bij gebaat.