www.bosing-bv.com

Bosing groeit gestaag door

Lees meer...

Bosing opent nieuwe vestiging in universiteitsstad Tuzla

Lees meer...

Altijd onder spanning

Altijd onder spanning

Lees meer...

Certificaten zijn binnen!

Lees meer...

Ontwerp & advies

Ontwerp- en advies

Bosing is uw partner op het gebied van ontwerp- en advieswerkzaamheden. Door onze brede en praktische ervaring in diverse disciplines kunnen wij u een technisch optimale en economisch verantwoorde oplossing bieden. Van ontwerp tot realisatie.

Lees meer

Projectmanagement

Projectmanagement

Een project succesvol afronden is alleen mogelijk als het Project Management Team het project goed opstart en aanstuurt. Dit is belangrijk want de projecten worden steeds groter en complexer omdat er steeds meer overlap is met andere vakgebieden.

Lees meer

BIM-coördinatie & controle

BIM-coördinatie en controle

Het Bouwwerk-informatiemodel (BIM) is een digitaal model van een bestaand en/of gepland bouwwerk. Het is opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Een BIM toont in- en overzicht van de te bouwen constructie. Hierdoor worden extra kosten door verkeerde beslissingen of bouwfouten verkleind of zelfs voorkomen.

Lees meer

Turn-key projecten

Turn-Key projecten

Wij voeren niet alleen ingenieurs- en advieswerkzaamheden uit, maar worden steeds vaker gevraagd om ook de gehele uitvoering van een project op ons te nemen. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het gehele proces. Wij stellen dan met volledige transparantie richting de opdrachtgever het budget vast en voeren het project turn-key volgens eerder vastgestelde specificaties uit. 

Lees meer

Ontwerp & advies

Projectmanagement

BIM-coördinatie & controle

Turn-key projecten

Laatste nieuws

In papa's voetsporen

In papa's voetsporen

Lees meer
03.03.2020
13 jaar Bosing
13 jaar Bosing

13 jaar Bosing 

Lees meer

Bosing engineers & consultants beheerst de techniek tot in detail. Wij zijn gespecialiseerd in onder meer ontwerp- en advieswerkzaamheden, projectmanagement, BIM-coördinatie en "Turn-Key"-projecten.
Onze ontwerpen zijn ongecompliceerd en onze aanpak is pragmatisch. Dit leidt tot een snelle en soepele realisatie van uw project. Onze filosofie is dat het eindresultaat de afspiegeling moet zijn van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Want alleen dan verdien je een plek in de gerenommeerde wereld van ingenieurs- en adviesbureaus en ben je verzekerd van opdrachtgevers die terugkeren.

Toon onze diensten

Uitgelichte projecten

Nieuwbouw magazijn Synres-Almoco

Nieuwbouw magazijn


sector:

   Kunststof industrie

opdrachtgever:

   Synres-Almoco BV

taak:

   Ontwerp en advies
   Omgevingsvergunning
   Aanbesteding
   Bouwbegeleiding 

omvang:

   terrein ca. 5.150 m2
   
BVO    ca. 1.870 m2


Deel project


 

Nieuwbouw magazijn Synres-Almoco

Synres-Almoco, producent en vermarkter van thermoharders voor gietproducten, huurt verschillende (externe) opslagruimtes. Dit is kostbaar en inefficiënt. Daarom is besloten een nieuw magazijn met een oppervlakte van ca. 1.870 m2 te bouwen. Hierin worden een koelcel alsmede een viertal warmtecellen geplaatst om producten op de gewenste temperatuur te kunnen opslaan.

Bosing heeft een compleet ontwerp (inclusief berekeningen, tekeningen, etc.) gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld. Daarnaast waren wij ook verantwoordelijk voor de aanbesteding alsmede de bouwbegeleiding (inclusief de oplevering). 
Lees meer
Nieuwe locatie Vliko, Zoeterwoude

Ontwikkeling nieuwe locatie


sector:

   Recycling industrie

opdrachtgever:

   Vliko bv

taak:

   Ontwerp en advies
   Omgevingsvergunning
   Aanbesteding
   Bouwbegeleiding
   Directievoering

omvang:

   terrein ca. 25.000 m2
   BVO    ca.   8.420 m2 


Deel project


 

Nieuwe locatie voor Vliko in Zoeterwoude

Momenteel is Vliko, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling, gevestigd in Leiderdorp. Vanuit daar voert dit Zuid-Hollandse toonaangevende milieubedrijf haar activiteiten uit in de regio Leiden. Na een zoektocht van een aantal jaar heeft Vliko een nieuwe locatie op het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude gevonden.
In de zomer 2016 verhuist Vliko naar het voormalige 3M terrein. Vliko zal circa 2,5 hectare in gebruik nemen voor de uitvoering van zijn werkzaamheden.

Drie jaar daarvoor, in de zomer van 2013, heeft Vliko Bosing gevraagd te onderzoeken hoe het terrein optimaal in te richten en een aantal varianten (schetsmatig) uit te werken. Tevens hebben wij de begrotingen voor deze varianten gemaakt. Nadat de keuze is bepaald en goedgekeurd door Shanks, werkten wij de complete bouwwerken inclusief het terrein met riolering uit. Ook hebben wij het traject van de aanvraag van de omgevingsvergunning voor onze rekening genomen. Deze werd in de zomer van 2015 verstrekt. Nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden, is eind oktober 2015 gestart met heiwerkzaamheden. Volgens planning moet de complete bouw (inclusief de  terreinwerkzaamheden) in de zomer 2016 zijn afgerond. Vervolgens kan Vliko zijn intrek nemen op de gloednieuwe locatie. 

 


Lees meer
Uitbreiding TOTAL, Antwerpen

Uitbreiding TOTAL raffinaderij


sector:

   Energie industrie 

opdrachtgever:

   Joulz BV

taak:

   Basic engineering 
   Detail engineering 

omvang:

   uiteenlopende constructies


Deel project


 

Engineering van uiteenlopende constructies voor el. componenten, trafo's, schakelkasten, etc.

Joulz BV heeft samen met Imtech België BV ten behoeve van de uitbreiding van de TOTAL raffinaderij opdracht gekregen voor het bouwen en in bedrijf stellen van twee schakelstations, 150/36 kV en 36/11 kV. Deze stations worden door Joulz en Imtech compleet opgeleverd: nieuwe gebouwen, hoog-, midden en laagspanningsinstallaties, alle componenten voor stationsautomatisering, ICT-netwerken en beveiligingen en de alle ondersteunende installaties. 

Aangezien er voor allerlei el. componenten, trafo's, schakelkasten, etc. noodzakelijke ondersteuningen ontworpen en uitgewerkt moesten worden, werd Bosing gevraagd om hierin mee te denken. Wij gingen de uitdaging aan en ontwierpen in recordtempo verschillende constructies. Alle zaken werden, na noodzakelijke reviews en enkele toevoegingen/ wijzigingen verder uitgewerkt voor productie. Goede weekplaatstekeningen alsmede materiaallijsten zorgden ervoor dat het geheel in een snel tempo werd geproduceerd en gemonteerd.

Voor een 3D visualisatie van het project klik hier.Lees meer